Laboratuvar Tetkikleri

Laboratuvar Tetkikleri

AKCİĞER GRAFİSİ
ODYOMETRİ
SOLUNUM FONKSİYON TESTİ
HEMOGRAM (TAM KAN SAYIMI)
EKG
GÖZ ÖLÇÜMÜ / RENK KÖRLÜĞÜ
KAN GRUBU
AÇLIK KAN ŞEKERİ
TOKLUK KAN ŞEKERİ
KARACİĞER FONKSİYON TESTLERİ (AST-ALT)
BÖBREK FONKSİYON TESTLERİ (ÜRE-KREATİNİN)
ALP-GGT
TAM İDRAR TAHLİLİ (TİT)
PORTÖR (4’LÜ)
TETANOS AŞISI
IgM- IgG Antikor Testi
HBSAG-ANTİ HBS
HCV-ANTİ HCV
HBA1C
KOLESTROL
ALÜMİNYUM
İNSÜLİN
KURŞUN
MAGNEZYUM
POTASYUM
FENOL
FERRİTİN
FOLAT
FOSFOR
FSH
CİVA
CRP
ÇİNKO
BRUCELLA
BAKIR
DEMİR
LİTYUM
PSA (SERBEST)
RF
SEDİMANTASYON
SERBEST T3
SERBEST T4
SODYUM (NA)

AKCİĞER FİLMİ (AKCİĞER GRAFİSİ)

Akciğer grafisi, göğüs hastalıklarının tanı aracı olarak kullanılmaktadır. Gelişen sanayi ile birlikte mesleki akciğer hastalıkları çok sık görülmektedir. İşe girişlerde ve periyodik olarak hem tıbbi hem de yasal önemi olan bir uygulamadır. Bunun önemini, ILO’nun bu konudaki yayınları ve oluşturduğu pnömokonyoz değerlendirme ve takip standartlarından anlamaktayız. Radyolojik çekimlerimizi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) sistemine kayıtlı 100 mA kapasiteli röntgen cihazı ve dijital görüntüleme sistemleri ile modern bir altyapıda ve röntgen teknisyenlerimiz tarafından çekimi yapılmaktadır.

SOLUNUM FONKSİYON TESTİ (SFT)

Spirometrik inceleme, akciğer fonksiyonlarını değerlendirmede kullanılan temel test yöntemidir. Obstrüktif ve restriktif AC hastalıklarının tanısında, hastalığın şiddetini ve tedaviye yanıtını saptamada, cerrahi müdahalenin uygun olup olmayacağına karar verilmesinde, meslek hastalıklarının tanı, tarama ve maluliyet değerlendirilmesinde rutin olarak kullanılır. Çalışanların iş yerlerinde maruz kaldıkları ortam şartlarına karşı akciğerlerin fonksiyonel sağlığını takip edebilmek için rutin sağlık taramalarının en önemli parametrelerinden birisidir.

ODİOMETRİ (İŞİTME TESTİ)

Genel olarak odiometrik testler adı verilen işitme testleri kulak hastalıklarının değerlendirilmesinde ve işitme sağlığının takip edilmesinde son derece önemlidir. Hastalığın teşhisinde ve tedavisinin belirlenmesinde yapılan bu test ciddi önem arz eder. Bu testlerden en sık kullanılanları saf ses odiometrisidir.

Saf Ses Odyometrisi (Pure Tone Odiometri): Her iki kulağın değişik frekanslardaki (ince ve kalın seslerdeki) duyabildiği en az ses şiddetini (duyma eşiği) belirler. Bu test özel ses geçirmez odiometri kabinlerinde yapılmalıdır. Mobil aracımızdaki test kabini standartlara uygun ve kalibrasyon ölçümleri uygun olarak belgelenmiş şekilde araç için özel yapılmıştır. Bu testi, iş yerinizde, tamamen bu iş için tasarlanmış özel Odiometri Kabini ile donatılmış araçlarımızla yapılmaktadır.

Kullanılan test cihazları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) sistemine kayıtlı cihazlardır.

GöZ TESTİ Ve Renk Körlüğü

Çalışanların yaptıkları işler için görme kalitesi açısından uygun olup olmadıklarını anlamak için rutin göz kırma kusuru taramaları önemlidir. Çalışan personellerin görme düzeylerinin yeterli olup olmadıklarının anlaşılabilmesi için göz taramaları yapılmalıdır. İş yerinizde pratik bir şekilde yapılabilen bu testler daha sonra göz uzmanları tarafından değerlendirme altına alınıp, Normal değerler Ekranlı Araçlarda Çalışmasına Uygun ya da Gece Çalışmasına Uygun şekilde onaylanmaktadır. Göz problemi olan çalışanların tespiti sonucunda gerektiği gibi klinik şartlarda muayene olmaları için klinik göz muayeneleri hizmeti sunan kurumlara müracaat etmelerini sağlamaktayız.

ELEKTROKARDİYOGRAFİ (EKG) 

Kalbin elektriksel aktivitesinin özel kâğıtlara yazdırılma iş¬lemine elektrokardiyografi (EKG) denilmektedir. Kalbin elektriksel aktivitesi deriye yerleştirilen küçük metal diskler (elektrotlar) vasıtasıyla ölçülmektedir. Elektrotlar hastanın göğsüne, kollarına ve bacaklarına yerleştirilmektedir. Elektrotlar, elektriksel aktiviteyi kâğıt üzerindeki şekle dönüştüren cihaza bağlanmaktadır. Kâğıt üzerindeki bulgular da hekimler tarafından değerlendirilmektedir. Elektrokardiyografi kalp genişlemesi, kalp büyümesi, kalbe giden kan miktarındaki azalma, yeni veya eski kalp hasarları, kalp ritim problemleri ve değişik kalp ve kalbi saran zar hastalıkları hakkında önemli bilgiler verebilmektedir.

EKG sonucunda dakikada 50-100 arasındaki tutarlı kalp ritmi aranır. Kalp, bu değerlerden daha yavaş veya daha hızlı atıyor ise bu durum kalp sağlığı hakkında birçok ipucu verebilir.
Kalbin atış hızı hakkında bilgi verebilir.
Kalbin ritmi hakkında bilgi verebilir.
Kalp krizi hakkında bilgi verebilir.
Kalbe giden oksijen ve kan hakkında bilgi verebilir.
Kalpteki yapısal anormallikler hakkında bilgi verebilir.

Diğer Hizmetlerimiz